Меден дресинг за перфектно крехко и сочно пилешко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Меден дресинг за перфектно крехко и сочно пилешко
Меден дресинг за перфектно крехко и сочно пилешко
15815
Меден дресинг за перфектно крехко и сочно пилешко
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пилето е любимо ястие на повечето хора на диети и тези, които се хранят здравословно. То съдържа много протеини и минимум мазнини. А печени гърди със зеленчуци може да се превърне в пълен кулинарен шедьовър. Феновете на всякакви пикантни, включително азиатската кухня, определено ще искат да опитат сочните бутчета с мед и чесън .

Ароматно пиле в пикантен сос перфектно допълва всяко гарнитура. Месото е много нежно, сладко и пикантно в същото време. Можете да използвате гърдите и крилата, но бедрата са най-вкусни.

 

Съставките

Пилешко месо 6 бр

вода 60 мл

чесън 6 скилидки

мед 4 супени лъжици

Чесън на прах 2 ч.л.

Бял винен оцет 2 с.л

Соев сос 1 супена лъжица

сол 1 щипка

Черен пипер (смлян) 1 щипка

 

подготовка

Почистете пилешките бедра от кости и кожа, разтрийте ги със сол, черен пипер и чесън на прах. Оставете да се мариноват за 30 минути. В предварително загрят тиган в малко количество слънчогледово масло запържете бедрата за 5-6 минути от всяка страна, докато се сварят.


В малка купа смесете мед, вода, оцет и соев сос. Добавете нарязания чесън към пилето и след 30 секунди изсипете сместа в тигана. 


Задушете няколко минути, докато сосът се сгъсти. Гарнирайте с подправки и сервирайте топли 

Благодарение на медът и соевия сос, бутчетата придобиват красив златист цвят. Най-добре е да използвате ориз като гарнитура, но също и с картофи или зеленчуци ще стане много вкусно.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft