Пресейте брашното с бакпулвера, содата и канелата. Разбийте яйцата с двата вида захар на гъст и пухкав крем. Смесете меда, олиото и лимоновата кора и ги добавете към яйчената смес. Прибавете внимателно сухите съставки и разбъркайте добре, като внимавате да не спада обемът на яйцата.
Излейте сместа в намазнена и покрита с хартия за печене форма с диаметър 20 см. и печете на 160°C за 40-50 минути, докато при проверка със суха клечица същата излиза чиста.
Извадете сладкиша и охладете във формата 5 минути, преди да го извадите върху домакинска решетка.
Покрийте охладения сладкиш с глазираните ябълкови резени.
За глазираните ябълки:
Нарежете ябълките на тънки кръгчета с помощта на ренде или кухненски робот. Разтопете маслото в голям тиган и запържете леко ябълките, докато омекнат. Прибавете меда и задушете, докато резените добият приятна медена глазура. Извадете ги и украсете с тях готовия сладкиш.
Поднесете с разбита сметана.
Меден кейк с глазирани ябълки
6 Март 2013
15428
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари