Меден кекс по гръцки

вход през zajenata.bg
Меден кекс по гръцки
admin
Добавена от: admin
92889
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч.ч. олио
1 ч.ч. мед
1 ч.ч. вода
1/4 ч.л. сода
200 г орехи (едро смлени)
20-30 г стафиди
1 ч.л. канела
брашно, колкото поеме
За сиропа:
1 и 1/2 ч.ч. мед
1 ч.ч. вода
 

Слагаме в тенджерка да врат олиото, медът, водата, орехите, стафидите и канелата. 2-3 минути след като заври, дърпаме тенджерката от котлона и бъркайки с дървена лъжица прибавяме содата и малко по малко брашно, докато се получи мека смес (като меко тесто). Брашното се сипва постепенно и разбъркваме, като сместа постепенно се сгъстява (трябва да е по-гъста от кексово тесто, но не като тесто за месене).
Прехвърляме сместа в намаслена и набрашнена тавичка и с острието на нож правим квадратни или ромбовидни резки по горния слой. Печем на 200 С докато се сгъсти като кекс. След като се опече, разрязваме парчетата по вече оформените резки и като изстине, сиропираме с топъл сироп. За сиропа се загряват посочените съставки. Сиропът е готов 2-3 минути след като се разтопи медът. Може да се украси със смлени орехи или розички от сметана и капки мед върху тях.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft