Меден кекс с джинджифил

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Меден кекс с джинджифил
Меден кекс с джинджифил
admin
Добавена от: admin
24796
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

брашно – 1 ½ ч.ч., типово
мед - 1 ч.ч.
захар - 2 с.л., с връх
яйца - 2 броя
сода - 1 ч.л. за хляб
бахар - 1 щипка смлян
джинджифил - 1 ч.л. смлян сух + 2 ч.л настърган пресен
портокали - настърганата кора на 1 портокал + 5 с.л. сок
олио - 4 с.л.  

Смесете в купа всички сухи подправки - брашното, захарта, сухия джинджифил, бахара, содата за хляб, канелата (по желание), карамфила и индийското орехче. Смесете всичко и направете кладенче посредата.

Добавете вътре яйцата и меда и разбъркайте добре с помощта на дървена лъжица или шпатула. Сипете настърганата портокалова кора, олиото, настъргания пресен джинджифил и портокаловия сок. Разбъркайте сместа до еднородна консистенция.

Изсипете сместа в застлана с хартия за печене, намазнена тава (20-26 см диаметър). Сложете да се изпече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, докато стане твърд на пипане. В никакъв случай не го бодете с клечка, защото ще спадне. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft