Меден пай със смокини и бадеми

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Меден пай със смокини и бадеми
Меден пай със смокини и бадеми
admin
Добавена от: admin
18961
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. тесто за пай
8 зрели смокини
кората от 1 портокал
сока от един портокал
1 лъжица мед
2 яйца
200 гр. масло
200 гр. захар
200 гр. бадеми

~Заради перфектната текстура и доминиращ вкус на смокини в този сладкиш, няма да бъде в състояние да поддържа само едно парче.

Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете малко брашно във формата за пай и разпределете тестото по дъното и стените, като притиснете добре.

Смокините нарежете на половинки и ги оставете настрана. Междувременно смесете меда и сока от портокал, залейте със сместа смокините и оставете на слаб огън околко 10 минути, докато омекнат. След това ги отцедете и запазете течността. Набодете тестото във формата с вилица и го сложете да се пече около 10-15 минути. Извадете от фурната и оставете да изстине.

Разбийте добре маслото със захарта, добавете бадемите и настърганата портокалова кора, и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.

Добавете жълтъците от яйцата и една супена лъжица от отделения от смокините сок. Разбъркайте, докато получите кремообразна смес. Изсипете плънката в изпечената кора, отгоре подредете смокините и върнете във фурната за още 15-20 минути, докато плънката стегне и се изпече добре.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft