~Заради перфектната текстура и доминиращ вкус на смокини в този сладкиш, няма да бъде в състояние да поддържа само едно парче.
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете малко брашно във формата за пай и разпределете тестото по дъното и стените, като притиснете добре.
Смокините нарежете на половинки и ги оставете настрана. Междувременно смесете меда и сока от портокал, залейте със сместа смокините и оставете на слаб огън околко 10 минути, докато омекнат. След това ги отцедете и запазете течността. Набодете тестото във формата с вилица и го сложете да се пече около 10-15 минути. Извадете от фурната и оставете да изстине.
Разбийте добре маслото със захарта, добавете бадемите и настърганата портокалова кора, и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.
Добавете жълтъците от яйцата и една супена лъжица от отделения от смокините сок. Разбъркайте, докато получите кремообразна смес. Изсипете плънката в изпечената кора, отгоре подредете смокините и върнете във фурната за още 15-20 минути, докато плънката стегне и се изпече добре.