Мед, яйца и ядки - няколко часа в хладилника и получавате десерт, достоен за 5 звезди!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мед, яйца и ядки - няколко часа в хладилника и получавате десерт, достоен за 5 звезди!
Мед, яйца и ядки - няколко часа в хладилника и получавате десерт, достоен за 5 звезди!
11966
Мед, яйца и ядки - няколко часа в хладилника и получавате десерт, достоен за 5 звезди!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рядко ходим по ресторанти, защото цените там са наистина високи. За някой специалитет с морски дарове или пържола по уникална рецепта едва ли ще се скъпим. А какво ще кажете за десерта? Дори елементарен сладкиш с ядки ще струва доста повече, отколкото сме готови да "пожертваме". Напълно възможно е обаче да си го направите сами. Деликатесът ще струва стотинки, но няма да стане по-зле от този в ресторанта.

Достатъчно е да смесите всички съставки и да приберете в хладилника за няколко часа. Не се изисква фурна или котлон. Обикновено правя десерта с орехи, но бадемите или кашу също е страхотен. Този път реших, че имам нужда от разнообразие, затова замених орехите с бадеми.  Сладкишът с ядки напомня на нуга, но когато се охлади, този десерт става по-плътен. Всичко, от което се нуждаете, са 4 продукта и се получава изключително вкусно лакомство!

меден нуга сладкиш

Меден десерт с ядки без печене

Продукти:

200 г бадеми

1 яйчен белтък

125 г мед

125 г пудра захар

Приготвяне:

1. Изсипете бадемите във вода и варете за 3 минути. След това се отцеждат и се заливат със студена вода. Това ще улесни обелването на ядките.

бадеми белене

2.

Запечете обелените бадеми в сух тиган до светло златисто кафяво. Прехвърлете в купа и оставете да изстинат.

белени бадеми

3. Разбийте белтъците до пухкава твърда пяна. Изсипете меда в сухия тиган, добавете пудрата захар и карамелизирайте при непрекъснато бъркане на слаб огън. Добавете белтъците.

карамел с белтъци

4. Внимателно разбъркайте масата, за да стане хомогенна. Добавете бадемите и разбъркайте отново. Прехвърлете бадемовата нуга в правоъгълна силиконова форма, изравнете и поставете в хладилник за 12 часа.

домашен нуга сладкиш

Съхранявайте тази Бадемовия нуга-сладкиш  в хладилника. Медено-яйчната основа може да се комбинира с други видове ядки. Можете също да добавите горски плодове или сушени плодове. Този десерт определено ще ви стане любим! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft