Какво е чаша вино или халба студена бира без мезе? Питието е по-сладко, поднесено с подходящата храна. А днес имаме за вас едно вълшебно вкусно мезенце , което може да хапвате до безкрай.
Картофени пурички с кашкавал
Продукти:
5 – 6 средни на големина картофа
100 – 120 грама кашкавал
100 – 110 грама галета
2 яйца
3 супени лъжици брашно
сол и черен пипер – на вкус
други зелени подправки – по избор, особено подходящи са копър, розмарин и мащерка
олио
Приготвяне:
Първото нещо, което трябва да направите, е да подготвите картофите. Измийте ги много добре, след което ги сварете с кората. Трябва да престоят във врящата вода 15-20 минути. Извадете ги, обелете кората и ги оставете да се охладят. След това ги настържете на едро ренде. Прибавете пресятото брашно, разбитите яйца и подправките. Бъркайте енергично, докато получите еднородна плътна смес. Ако не е достатъчно гъста, може да добавите още малко брашно.
Нарежете кашкавала на тънички и дълги парчета. С навлажнени ръце оформете средни по големина кюфтета и във всяко от тях сложете по парче кашкавал. Затворете картофените кюфтета така, че да се получат рулца. Оваляйте ги в галета.
Изпържете подготвените картофени пурички от всички страни в силно нагорещена мазнина.
Отцедете ги върху домакинска хартия и поднесете със сос по желание.
Добър апетит!