Мезе ли бе да го опишеш! Новата върховна картофено-кашкавалена наслада става и за винце, и за биричка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мезе ли бе да го опишеш! Новата върховна картофено-кашкавалена наслада става и за винце, и за биричка:
Мезе ли бе да го опишеш! Новата върховна картофено-кашкавалена наслада става и за винце, и за...
4481
Източник: skafeto.com
Мезе ли бе да го опишеш! Новата върховна картофено-кашкавалена наслада става и за винце, и за биричка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Какво е чаша вино или халба студена бира без мезе? Питието е по-сладко, поднесено с подходящата храна. А днес имаме за вас едно вълшебно вкусно мезенце , което може да хапвате до безкрай.

Тези уникални картофени пурички с кашкавал са мечтата на всяка трапеза - пухкави отвън, пълни с разтопен кашкавал, който се тегли на конци, като ги разчупиш. Правят се супер лесно, а с тях никога няма да сгрешите. Ето рецептата за перфектната картофено-кашкавалена наслада :

Картофени пурички с кашкавал

Продукти:

5 – 6 средни на големина картофа

100 – 120 грама кашкавал

100 – 110 грама галета

2 яйца

3 супени лъжици брашно

сол и черен пипер – на вкус

други зелени подправки – по избор, особено подходящи са копър, розмарин и мащерка

олио

картофени пурички с кашкавал

Приготвяне:

Първото нещо, което трябва да направите, е да подготвите картофите. Измийте ги много добре, след което ги сварете с кората. Трябва да престоят във врящата вода 15-20 минути. Извадете ги, обелете кората и ги оставете да се охладят. След това ги настържете на едро ренде. Прибавете пресятото брашно, разбитите яйца и подправките. Бъркайте енергично, докато получите еднородна плътна смес. Ако не е достатъчно гъста, може да добавите още малко брашно.

Нарежете кашкавала на тънички и дълги парчета. С навлажнени ръце оформете средни по големина кюфтета и във всяко от тях сложете по парче кашкавал. Затворете картофените кюфтета така, че да се получат рулца. Оваляйте ги в галета.

Изпържете подготвените картофени пурички от всички страни в силно нагорещена мазнина.

Отцедете ги върху домакинска хартия и поднесете със сос по желание.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft