Мекици-душици от тесто, което не се меси! Бъркам с лъжица и стават целите на ГОЛЕМИ шупли:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мекици-душици от тесто, което не се меси! Бъркам с лъжица и стават целите на ГОЛЕМИ шупли:
Мекици-душици от тесто, което не се меси! Бъркам с лъжица и стават целите на ГОЛЕМИ шупли:
64114
Източник: За Жената
Мекици-душици от тесто, което не се меси! Бъркам с лъжица и стават целите на ГОЛЕМИ шупли:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако все още си нямате любима рецепта за мекици, то непременно опитайте тази. Мекици-душици от тесто, което не се меси - направо пръстите да си оближеш! Ето какво ви трябва:

Мекици-душици от тесто, което не се меси

Продукти:

  • 400 г брашно
  • 7 г суха мая
  • 30 мл олио
  • 150 мл хладко прясно мляко
  • 100 мл вода
  • 1 ч.
л. захар
  • 1 ч. л. сол
  • 2 яйца със стайна температура
  • мекица

    Снимка: YouTube

    Приготвяне:

    1. Пресейте брашното и го смесете с маята. Направете кладенче и сипете олиото, млякото и водата, захарта, солта и едно яйце.

    2. Разбъркайте с лъжица, докато съставките се смесят в гъсто и лепкаво тесто.

    тесто с мая за мекици

    Снимка: YouTube

    Поръсете отгоре с малко олио и намажете цялата повърхност с лъжица, след което покрийте с фолио и оставете да втасва 1 час, докато удвои обема си.

    3. Добавете още едно яйце към втасалото тесто и разбъркайте отново с лъжицата, докато се смесят и поемат, което отнема 3-4 минути. Покрийте ги и оставете да втасат още 20 минути.

    лепкаво тесто мекици

    Снимка: YouTube

    4. Втасалото тесто вече не се меси. С намазнени ръце се откъсва тестото и се оформят мекици. Изпържете ги в олио с дълбочина 1,5 пръста, загрято на умерена температура (7 от 9 степен на котлона).

    оформяне мекици

    Снимка: YouTube

    А по време на пърженето регулирайте и намалете на 5-6 или в зависимост от котлона.

    мекици в тигана

    Снимка: YouTube

    5. При пържене е добре мекиците от време на време да се поливат със сгорещеното олио, за да се образуват колкото се може повече мехурчета.

    готови мекици

    Снимка: YouTube

    Стават много пухкави мекички, които не попиват много олио:

    мекички-душички

    Снимка: YouTube

    Да ви е сладко!

    мекици-душици

    Снимка: YouTube

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft