брашно 800 г (4 чаени чаши)
яйца 2 бр.
натрошено сирене 200 г (1 чаена чаша)
мая 10 г (1 пълна чаена лъжичка)
пудра захар 100 г (1/2 чаена чаша) - по желание
вода 100 мл (1/2 чаена чаша)
сол 5 г (1 чаена лъжичка)
кисело мляко 200 г (1 чаена чаша)
мазнина за пържене
От маята, размита в затоплената вода, и малко брашно се приготвя рядко тесто, което се поръсва с брашно и се оставя на топло да втаса. Към втасалото тесто се прибавят разбитото заедно с яйцата кисело мляко, солта и останалото количество башно. Сместа се омесва отново и се разточва на лист, от който с чаена чаша се изрязват кръгове. В средата на всяко кръгче се слага по малко от натрошеното сирене и се прегъва на две, като краищата се притискат, за да не излезе плънката. Пържат се до златисто оцветяване от двете страни в много мазнина. По желание се поръсват с пудрата захар и се поднасят топли.