Мекици с дупка - и без мая стават върховни и бухват в тиганчето! Хапваме ги и сладки, и солени:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мекици с дупка - и без мая стават върховни и бухват в тиганчето! Хапваме ги и сладки, и солени:
Мекици с дупка - и без мая стават върховни и бухват в тиганчето! Хапваме ги и сладки, и солени:
34298
Източник: gotvach.bg
Мекици с дупка - и без мая стават върховни и бухват в тиганчето! Хапваме ги и сладки, и солени:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Хайде на топлите мекици - направо от тигана! Днес ви предлагаме тази уникална рецепта за мекици без мая или още - мекици с дупка . Не се притеснявайте, че няма да се надуят - даже напротив! В състава им има прясно и кисело мляко, което ги прави копринено мекички на вкус.

Ето и рецептата за върховните домашни мекици с дупка :

Мекици с дупка

Продукти:

1/2 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода за хляб

1 пак. бакпулвер

1 с.л. сол

2 яйца

1 ч.ч. прясно мляко

брашно - колкото поеме

олио

Приготвяне:

Угасете содата в киселото мляко. Добавете солта и бакпулвера, разбъркайте и оставете да шупне. В голяма тава пресейте брашно. Оформете в средата му кладенче и вътре чукнете двете яйца. Добавете шупналото кисело мляко и прясното мляко. Започнете да замесвате тестото, като постепенно добавяте от брашното. 

Тестото трябва да е меко и да не лепне. Щом е готово, оформете от него малки топчици и ги намажете с олио. Покрийте и ги оставете да отдъхнат 10-тина минути.

В дълбок тиган загрейте олио. Вземайте от топките тесто, разтегляйте ги с намаслени ръце, а в средата им оформете дупка. Изпържете ги до зачервяване от двете страни.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft