За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Мекички-душички: прости, бързи и без да си цапате ръцете с месене
Мекички-душички: прости, бързи и без да си цапате ръцете с месене
29 Януари 2016
331381
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В купа се разтваря маята в 100 мл топло мляко, добавят се яйцето, захарта, солта, брашното, и с добавянето на топлата вода или мляко (още около 200 мл) се разбива тестото (с миксер с телените бъркалки), докато стане достатъчно плътно, че да може да се гребе с лъжица.
Обърканото тесто се оставя на топло място, покрито с кърпа, за да втасва (поне половин час). След това с лъжица се гребва от него и се пускат мекици в сгорещеното олио. Преди гребването лъжицата се потапя в олио, за да може тестото да не залепва по нея. Надуват се много бързо и се пържат за кратко.
Поднесете ги топли със сирене, конфитюр, пудра захар, мед или каквото предпочитате.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари