Меки кифлички с мая и локум
31 Август 2015
22630
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маята се разтваря с малко захар и брашно в хладкото мляко. Щом шупне, се добавят останалите продукти и постепенно - брашното. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса. Щом тестото втаса. Премесва се и се разделя на 3 топки. Всяка се разточва на голяма кора и се нарязва на триъгълници. В единия им край се слага парченце локум, малко шоколад или мармалад, и се завиват на кифлички. Преди да се пекат, се намазват с жълтък, поръсват се с обикновена захар и се пъхат във фурната до зачервяване.
Автор: lakomnik.bg
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари