1. Маята се поставя в хладкото мляко и се разбърква.
2. В съда с брашното се добавят яйцата, олиото и млякото с маята. Разбърква се добре и върху набрашнен плот се омесва меко и еластично тесто. Оставя се да втасва покрито 30 мин.
3. 2 яйца се разделят на белтъци и жълтъци.
4. В съда с белтъците се добавят натрошеното сирене, ситно нарязаната шунка, настърганите кисели краставички (отцедени от водата), риган и ако е необходимо - малко сол. Сместа се разбърква добре.
5. Втасалото тесто се разделя на две части и от всяка част се разточва правоъгълна кора. Върху нея се слага половината от плънката и кората се навива на руло. Същото се прави и с другото тесто.
6. Рулата се нарязват на парчета с дебелина два пръста, слагат се в тава, покрита с хартия за печене, намазват се с разбит жълтък и се поръсват със сусам.
7. Оставят се да втасват така още 30 минути.
8. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 мин.
Меки питчици с шунка и сирене
20 Март 2015
49340
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари