Мераклийска баница: 2 яйца в плънката, а се надува до небето! Срамота да не знаете рецептата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мераклийска баница: 2 яйца в плънката, а се надува до небето! Срамота да не знаете рецептата:
Мераклийска баница: 2 яйца в плънката, а се надува до небето! Срамота да не знаете рецептата:
168011
Мераклийска баница: 2 яйца в плънката, а се надува до небето! Срамота да не знаете рецептата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много бърза и лесна баничка с готови кори . Най-хубавото ѝ е, че е икономична - в плънката има само 2 яйца, но става и голяма, и пухкава! Най-важното в цялата рецепта е да намерите хубави и качествени кори - не сухи и чупливи или пък влажни.

Ето съставките за тази чудна Мераклийска баница :

Мераклийска баница

Продукти:

500 г готови кори за баница

300 г сирене

2 яйца

олио и сол

За заливката:

1 суха мая

1 щипка захар

1 чаена лъжичка сол

3 яйца

4 чаши (кафени) прясно мляко

2 чаши олио

3 чаши брашно

баница с 2 яйца

Приготвяне:

Добавете малко топла вода към сухата мая, след това добавете захарта. Оставете настрана за 10 минути, докато стане пяна. След като се активира, добавете яйцата (3 бр.), които преди това сте извадили от хладилника и сте затопли до стайна температура.

Към сместа добавете млякото (също на стайна температура или леко загрято) и олиото, а накрая добавете и пресятото брашно, към което сте добавили малко сол. Всичко се разбърква добре, за да няма бучки. Ще получите гъста смес.

Пълнеж от сирене: Нарежете ситно сиренето и го добавете към разбитите 2 яйца, след което посолете на вкус и разбъркайте. 

Начин на редене: сложете първата кора, намажете я със заливката, след това сложете втора кора, намажете, след това трета кора, също намажете. Върху третата кора поставете пълнеж от сирене.

Затворете добре краищата, за да не изтече сиренето и навийте корите като руло. Пребройте корите и разделете добре сиренето, така че да ви стигне за всички рула. Оставете оформените по горния начин рула да починат за около 30-40 минути, за да поемат хубаво заливката.

Тавата трябва да се намаже с олио преди поставянето на рулата. След като престои, сложете баницата да се пече в предварително загрята фурна за около 40 минути на 200-220 градуса или до златисто кафяво.

мераклийска баница със заливка

Зависи как се пече фурната ви: ако за кратко време се оцвети отгоре, свалете скарата и сложете хартия за печене отгоре, след което изпечете баницата до готовност.

мераклийска баница

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft