В голяма купа се пресява брашното, добавят се натрошената мая, хладкото мляко, солта, захарта, олиото и жълтъците. Всички съставки се омесват хубаво, докато се получи меко и еластично тесто. Оставяме тестото да втаса.
Втасалото тесто прехвърляме на набрашнена повърхност. Разделяме го с нож на 4 равни части.
Разточваме първата част върху набрашнения плот.
Намазвате я с маргарин. След това разрязваме кората на 4 равни части. Всяка част делим на четвъртини, а след това на осминки, така че да се образуват триъгълници. Слагаме по малко сирене в единия им край.
От всяко триъгълниче оформяме кифличка.
Готовите кифлички слагаме в тава, покрита с намазнена хартия за печене.
Оставяме кифличките да втасат още 10 минути.
След това ги намазваме с разбитите жълтъци, смесени с малко олио, а накрая наръсваме със сусам. Печем ги на 250 градуса 10 - 15 минути.
Мераклийски кифлички
28 Декември 2014
7011
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари