Мераклийски мекици със солена плънка - супер рецепта 2 в 1:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мераклийски мекици със солена плънка - супер рецепта 2 в 1:
Мераклийски мекици със солена плънка - супер рецепта 2 в 1:
56619
Мераклийски мекици със солена плънка - супер рецепта 2 в 1:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

„Ако някога останете без хляб или е късно през нощта и магазините не работят, или просто не можете да излезете, ето един много добър заместител на хляба“, ни пише нашата читателка Емилия. Тя ни предлага нейната рецепта за Мераклийски мекици - приготвят се заедно с плънката, без да губите излишно време, бързо и лесно. Тези пълнени мекички могат да бъдат пълен заместител на вечеря, закуска или закуска за децата.

мераклийски пълнени мекици

Бързи мераклийски мекици с плънка

Продукти: 

2 яйца

сол на вкус

200 мл кисело мляко

270 г брашно тип 400, пшенично бяло

6 г бакпулвер или половин пакет

150 г фино сирене или настърган кашкавал (може да се добави крема сирене)

100 г шунка 

олио за пържене

Приготвяне: 

В по-дълбока купа разбийте две яйца и добавете щипка сол или на вкус. Разбивайки с бъркалка, постепенно добавете 200 мл течно кисело мляко на тънка струйка и продължете да бъркате, докато сместа стане гладка.

яйца с кисело мляко

Накрая се добавят пресятите 270 г брашно, смесено с 6 г бакпулвер. Разбъркайте с лъжица или миксер (със специални приставки за месене на тесто), докато получите компактно, полутечно тесто.

тесто мекици

Добавете ситно нарязана или настъргана шунка, смесена с крема сирене или обикновено сирене/кашкавал към тестото. С това тесто можете да експериментирате и да добавяте съставки по ваш вкус. 

тесто с плънка

Разбъркайте добре, докато всички съставки се разпределят равномерно. Оставете тестото да почине за няколко минути, докато олиото се загрее: в широк тиган или тенджера сложете олио на дълбочина приблизително един-два пръста и включете котлона на умерена степен.

пържене мекици

Накиснете лъжицата в горещото олио, след това гребнете от тестото и го пуснете в олиото. Повтаряйте процедурата, докато съдът се напълни, но все пак внимавайте да не го препълните, защото мекиците се надуват при пържене.

мекици в тенджера

По време на пърженето обърнете мекиците два-три пъти и когато се зачервят хубаво, ги извадете в купа, постлана с хартиена салфетка, за да поеме излишната мазнина. 

пълнени мекици

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft