Мераклийски питки - изчезват още топли-топли

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Мераклийски питки - изчезват още топли-топли
Мераклийски питки - изчезват още топли-топли
admin
Добавена от: admin
25909
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно
10 гр. суха или 20 гр. прясна мая
3 супени лъжици олио
около 250 мл хладка вода
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
брашно за доомесване и разточване

Изсипете брашното в купа, направи кладенче в средата, изсипете вътре маята и захарта, и налейте малко топла вода. Оставете маята да шупне. След това към втасалата мая налейте олиото, добавете още малко топла вода и омесете по-меко тесто. Щом стане гладко, обърнете тестото върху добре набрашнения плот, оформете топка и я разделете на 4 равни части. Всяка част премесете и с точилка разточете на питка с дебелина около 1 см. Поставете питките в тава за печене, покрита с хартия за печене, отгоре внимателно с ножа направете по няколко успоредни разреза и ги оставете да втасват в продължение на 30 минути. 

Фурната се загрява до 250 ° С и питките се пекат 10-тина минути.

мераклийски питки

мераклийски питки 1

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft