Мераклийски питки - изчезват още топли-топли
13 Февруари 2016
25909
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Изсипете брашното в купа, направи кладенче в средата, изсипете вътре маята и захарта, и налейте малко топла вода. Оставете маята да шупне. След това към втасалата мая налейте олиото, добавете още малко топла вода и омесете по-меко тесто. Щом стане гладко, обърнете тестото върху добре набрашнения плот, оформете топка и я разделете на 4 равни части. Всяка част премесете и с точилка разточете на питка с дебелина около 1 см. Поставете питките в тава за печене, покрита с хартия за печене, отгоре внимателно с ножа направете по няколко успоредни разреза и ги оставете да втасват в продължение на 30 минути.
Фурната се загрява до 250 ° С и питките се пекат 10-тина минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари