Опитните домакини знаят, че правилната марина е сигурна гаранция за сочна пилешка пържола. Ето защо месото с или без кожа се овалва с подправки, кисело мляко, горчица или домашна майонеза и се оставя в хладилник за няколко часа. Но редакторите ни днес ще ви предоставят друг начин за приготвяне. Опитайте да направите гърдите с ябълки.
В този случай няколко правилно направени разреза в гърдата и перфектно подбрани плодове ще свършат идеална работа. Пилешките гърди с ябълка и лимон ще се окажат сочни, ароматни, със специален вкус. Възползвайте се от възможността да приготвите нещо ново , като имате под ръка най-простите храни.
Съставките
Пилешки гърди 2 бр
ябълка 3 бр
лимон 1 бр
чесън 3 скилидки
масло 50 g
мед 1 супена лъжица
Подправка за пиле 1 ч.л.
Бял пипер 0,25 ч.л.
сол 2 ч.л.
мащерка на вкус
подготовка
Изплакнете гърдите, подсушете и разтрийте с половината от нормата на сол. Направете дълбоки коси разрези във филето, оставяйки разстояние 2 см между тях
Нарежете маслото на малки парченца, чесънът на тънки филийки, лимонът и ябълките на филийки.
Във всеки от разрезите поставете парче масло, скилидка чесън, малко мащерка, резен ябълка и лимон.
Прехвърлете гърдите в съда за печене. Поставете във фурна, предварително загрята до 180 ° C, за 20-25 минути.
Смесете мед, сол и подправки. Намажете със сосът гърдите и печете на същата температура за още 10-15 минути.
Преди сервиране не забравяйте да залеете пилешкото печено с ябълки със соса. Много апетитно. Малко лека салата , освежаваща напитка - и обилния обяд или вечеря е готова.