Месото приготвено така с 1 лъжица месо няма равно по вкус- топи се в устата от крехкост

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Месото приготвено така с 1 лъжица месо няма равно по вкус- топи се в устата от крехкост
Месото приготвено така с 1 лъжица месо няма равно по вкус- топи се в устата от крехкост
7576
Месото приготвено така с 1 лъжица месо няма равно по вкус- топи се в устата от крехкост
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Опитните домакини знаят, че правилната марина е сигурна гаранция за сочна пилешка пържола. Ето защо месото с или без кожа се овалва с подправки, кисело мляко, горчица или домашна майонеза и се оставя в хладилник за няколко часа. Но редакторите ни днес ще ви предоставят друг начин за приготвяне. Опитайте да направите гърдите с ябълки.

В този случай няколко правилно направени разреза в гърдата и перфектно подбрани плодове ще свършат идеална работа. Пилешките гърди с ябълка и лимон ще се окажат сочни, ароматни, със специален вкус. Възползвайте се от възможността да приготвите нещо ново , като имате под ръка най-простите храни.

 

Съставките

Пилешки гърди 2 бр

ябълка 3 бр

лимон 1 бр

чесън 3 скилидки

масло 50 g

мед 1 супена лъжица

Подправка за пиле 1 ч.л.

Бял пипер 0,25 ч.л.

сол 2 ч.л.

мащерка на вкус

 

подготовка

Изплакнете гърдите, подсушете и разтрийте с половината от нормата на сол. Направете дълбоки коси разрези във филето, оставяйки разстояние 2 см между тях


Нарежете маслото на малки парченца, чесънът на тънки филийки, лимонът и ябълките на филийки.


Във всеки от разрезите поставете парче масло, скилидка чесън, малко мащерка, резен ябълка и лимон.


Прехвърлете гърдите в съда за печене. Поставете във фурна, предварително загрята до 180 ° C, за 20-25 минути.


Смесете мед, сол и подправки. Намажете със сосът гърдите и печете на същата температура за още 10-15 минути.

Преди сервиране не забравяйте да залеете пилешкото печено с ябълки със соса. Много апетитно. Малко лека салата , освежаваща напитка - и обилния обяд или вечеря е готова.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft