Месо по кралски - така приготвят от векове най-крехкото и ароматно свинско печено:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Месо по кралски - така приготвят от векове най-крехкото и ароматно свинско печено:
Месо по кралски - така приготвят от векове най-крехкото и ароматно свинско печено:
29768
Месо по кралски - така приготвят от векове най-крехкото и ароматно свинско печено:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви представим едно от най-известните ястия с месо - свинско по нюрнбергски . Дори и да се въздържате да поднасяте ежедневно месо на трапезата си, тази рецепта е просто задължителна - приготвено така, свинското става невероятно крехко и ароматно .

свинско по нюрнбергски

Така свинското месо е било приготвено още през XIV век и е било сервирано изключително на благородническите трапези. Оригиналната рецепта предполага наличието на скъпи подправки (например шафран) и, разбира се, печене в пещ. 

Нашата рецепта е адаптирана към условията на средностатистическата кухня, а в резултат месото се оказва меко, умерено осолено и вкусът му е уникален, вероятно същият като преди стотици години.

Свинско по нюрнбергски

Продукти:

  • Свинско месо - 800 гр
  • Сол - на вкус
  • Червен пипер - на вкус
  • Лук - 5 глави
  • Черен пипер (на зърна) - 20 бр.
  • Зехтин - 4 супени лъжици
  • Сушени кайсии - 50 гр.
  • Сушени сини сливи - 50 гр..
  • Стафиди - 50 гр.
  • Тъмна бира - 1 чаша
  • Дафинов лист - 2 бр.

Приготвяне:

  1. Измийте добре свинското месо, подсушете с кърпа, поръсете със сол и червен пипер.
  2. Мариновайте го в хладилника поне за 8 часа.
  3. Нарежете лука на големи пръстени, сушените плодове накиснете във вряща вода.
  4. Нарежете месото на 10-12 резена, отново посолете и поръсете с червен пипер между разрезите.
  5. Поставете по 2 зърна черен пипер и пръстени лук на всяко парче.
  6. Намажете тава за печене с 2 супени лъжици олио или зехтин, поставете месото под формата на хармоника и го намажете с останалата част от зехтина.
  7. Разпределете сушените кайсии, стафиди и сливи равномерно върху цялото ястие. Залейте месото с бира, добавете дафинов лист.
  8. Пъхнете месото да се пече в загрята на 170–190 градуса фурна за 120 минути.
  9. Уверете се, че месото не загаря, а ако се появи коричка, намалете температурата.
  10. Благодарение на бирата месото става нежно, придобива деликатен аромат на хляб, а миризмата на алкохол изчезва напълно.
  11. Поднесете със свежа салата или запечени картофи.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft