Месцето режа на парчета, после само редя пластовете и пека. Тази френска чудесия всеки път взема...
19 Декември 2016
89930
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Месо по френски - това е една много опростена версия на ястието " Телешко Орловски ". Както всичко от френската кухня , и то е крехко и вкусно, а се приготвя съвсем лесно .
Опитайте на следващия семеен празник и гарантирано ще шашнете гостите!
Съставки:
500 гр. телешко месо
5 картофа
1 глава лук
олио на вкус
250 гр. майонеза
100 гр. кашкавал
сол , кориандър , чесън на прах, черен пипер - на вкус
зелени подправки - на вкус
Приготвяне:
- Загрейте фурната до 190 градуса.
- Обелете лука и картофите. Лукът се нарязва на полумесеци, а картофите на тънки филийки.
- Месото нарежете на филийки и го подправете със сол, кориандър, сушен чесън и черен пипер. Разбъркайте добре всичко.
- Кашкавала решетка, добавете майонезата и разбъркайте.
- Намажете с масло тавичка.
- Сложете на дъното половината картофи, поръсете с пипер, след което разпределете отгоре половината от месото, след това слой от лук, след това половината от майонезата и кашкавала.
- Повторете всички слоеве в същия ред.
- Поставете тавичката в предварително загрята фурна. Месото по френски трябва да се пече около един час. Поръсете с пресни зелени подправки.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари