Изрежете парче месо с големината на дланта и го почистете от костите и жилите.
Начукайте месото и го натъркайте с подправка за месо, сол и чесън.
Обелете картофите и ги настържете. Подправете със сол и добавете 2 яйца (можете да добавите към картофите и ситно нарязан лук).
Отделете част от картофената смес и я разстелете върху плоска чиния.
Потопете месото в разбитото трето яйце и го разстелете върху картофите.
Върху месото притиснете пласт настъргани картофи.
Загрейте тиган с олио. Пуснете мечата лапа в внимателно я изпържете в тигана, като леко обърнете, за да се изпържи и от долната страна (не трябва да се разпадне). Запържва се и от двете страни до златисто кафяво.
Готовата лапа се поставя върху хартия за печене и се поръсва с настърган кашкавал. Пъха се във фурната за 15-20 минути при температура 180 градуса.
Когато всички лапи са готови, може да ги поднесете с подходяща гарнитура.
Добър апетит!