Измийте лимона с гореща вода, подсушете го и настържете кората. Смесете я с настъргания шоколад, бадемите, канелата и кардамона. Разбийте белтъците със солта на твърд сняг, като добавяте на тънка струйка захарта. Объркайте шоколадово-бадемовата смес внимателно с белтъците.
Покрийте две тавички с хартия за печене. Пригответе формички-миди или използвайте чаена лъжичка. Покрийте формата (лъжичката) със захар. Вземате от тестото топчица с размера на орех и притиснете във формата (лъжичката), докато заеме формата й. Внимателно отделете тестото и го обърнете върху хартията за печене. Ако тестото е лепкаво, добавете още 1-2 с.л. бадеми. Оставете оформените лапички да почиват на студено една нощ, докато изпръхнат.
На сутринта загрейте фурната на 160°C. Печете сладките 15 минути, извадете ги с хартията от тавата и оставете да изстинат.
Разтопете кувертюра на водна баня, след това оставете да се охлади до 30°C. Потопете връхчетата на лапките в шоколада и оставете да изсъхнат върху кухненска решетка.
Съхранявани в кутия сладките издържат до 3-4 седмици.