Миди в масло и вино

вход през zajenata.bg
Миди в масло и вино
admin
Добавена от: admin
24575
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1,5 кг миди
100 мл сухо бяло вино 

100 г краве масло 

20 мл зехтин
1/4 връзка девисил
1/4 връзка магданоз
3 скилидки чесън
1 ч. л. сос Уорчестър 

за брускетите:

1/2 франзела
40 г краве масло
1 скилидка чесън
3 стръка копър  

Франзелата се реже на тънки филийки, които се подреждат една до друга в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се за 5 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Чесънът и копърът за брускетите се наситняват и се разбъркват с маслото.

Чесънът се нарязва наситно и се запържва в зехтина и маслото. Налива се бялото вино и когато заври, в съда се слагат мидите, предварително добре измити и изчистени от камъчета и водорасли..

Добавят се девисилът и магданозът. Когато мидите се отворят, се изваждат от съда с помощта на решетъчна лъжица.

Сосът от тях се оставя на котлона, добавя се сос ‘Уорчестър” и се оставя течността да се редуцира наполовина.

Мидите се слагат в чиния, отгоре се поливат с готовия сос и се гарнират с брускетите, намазани с ароматното масло.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft