Милинките на Руска
2 Юни 2015
10194
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маята заедно със захарта се разтварят в 1 чаша вода (топла) и се прибавят към предварително разбитите яйца, сол, олио, оцет, кисело мляко. Постепенно се добавя и брашно -за меко тесто. Тестото се оставя да престои 20 минути, премесва се отново и от него се правят малки топчета, малко по-големи от орех. Потапят се в предварително разтопените масло и мас и се редят плътно в тава. Оставят се да втасат, докато изпълнят тавата. След това останалата мазнина се слага на котлона. Прибавят се 1–2 с.л. брашно, да се позапържи, и със сместа се заливат милинките по празнините между тях. Пекат се в умерена фурна около 40 минути (до зачервяване), след което се поръсват с пудра захар.
Автор:
Руска Иванова, Раднево
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари