Милинки на конци във формички за мъфини - крехки и невероятно вкусни

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Милинки на конци във формички за мъфини - крехки и невероятно вкусни
Милинки на конци във формички за мъфини - крехки и невероятно вкусни
admin
Добавена от: admin
25738
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

920 гр. брашно
460 мл хладко прясно мляко
16 грама суха мая
4 супени лъжици захар
3 яйца
4 супени лъжици сол
80 гр. свинска мас
За покритие:
80-100 гр. масло
2-3 супени лъжици сушен магданоз или 1/2 китка пресен
1 скилидка чесън
масло за намазване на мъфините

Феноменално меки и ароматни мини милинки, които могат да украсят масата на всеки семеен празник!

1. Маята със захарта поставяме в малко хладко мляко и оставяме 10-ина минути, за да се активира. 
2. Замесваме тесто от всички съставки заедно с останалото хладко мляко и го оставяме ½ час, за да втаса, при което съдът, в който ще втасва (както и тестото) се намазва с малко масло. 
3. Докато втасва тестото приготвяме сместа за намазване. Почистваме чесъна и го счукваме или нарязваме на много ситно. В размекнатото на стайна температура масло прибавяме магданоза и чесъна и объркваме добре сместа. 
4. След като тестото втаса, го разделяме на 4 части. Всяка част разточваме на правоъгълник и намазваме с чесновото масло. Разрязваме тестото на три части и ги подреждаме една върху друга. С нож или с инструмент за пица нарязани на ивици с дебелина един пръст. Две от лентите поставяме в намазнена форма за мъфини. 
5. Оставяме 30 минути да втасат, след което ги изпечем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 25 минути.

Забележка:
Най-добре чесънът да е добре счукан, дори кремообразен - най-лесно става в хаванче с малко сол и малко масло, а може и в блендер. 
Маста трябва да е студена. Може когато я поставяте в брашното, заедно със солта, да я втриете, за да се образуват трохи, и след това да замесите тестото с останалите съставки. 
Правоъгълната форма на първоначалното тесто трябва да бъде с размери около 35х25 см и дебелина 5 мм. Ако са по-големи формичките за мъфини, просто поставете повече от две ленти тесто. Но внимавайте, защото се надигат доста при втасването. 
Лентите се пускат просто така, без да се оформят или подреждат. 
След като се изпекат, са много меки и вкусни. Късат се лесно на парченца, буквално се разпадат!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft