700 гр. брашно
1 пакетче суха мая (10 грама)
200 мл кисело мляко
150 мл газирана вода
1 супена лъжица сол
1 супена лъжица захар
5-6 супени лъжици олио
Покритие:
5-6 с.л. кисело мляко
1 супена лъжица горчица
150 гр. маргарин
Брашното се смесва със солта, захарта и сухата мая.
Газираната вода се затопля и се смесва с киселото мляко, за да не бъде студено. Замесва се тесто и се оставя да почине и втаса.
Щом втаса тестото, в тавата, в която ще се пекат милинките, се налива малко олио, колкото да може милинките да се овалят в него - около 5-6 супени лъжици.
Взимат се от тестото топки колкото топче за пинг- понг, разплескват се с ръка, овалват се от всички страни в мазнината от тавата и се подреждат в кръг.
Щом се наредят всички топки, с ножица или нож се клъцват на няколко места и се намазват със сместа за покритието. Най-отгоре се поставя малко маргарин, нарязан на тънки парчета, и щом втасат милинките, се пъхат в загрята на 200 градуса фурна. След като се зачервят, се допичат още 10-15 минути на 150 градуса.