Милинки
5 Юни 2013
177102
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маята се размива с малко вода. Прибавят се киселото мляко, солта и брашно - колкото поеме за меко тесто (ако ще използвате друга подправка, прибавете и нея на този етап). Оставя се да втасва на топло място, докато удвои обема си. След като е готово, от тестото се късат малки топки и се редят плътно в тавичка (предварително намазана с олио).
Маслото се разтопява с брашното (галетата) и солта. Запържва се, докато брашното леко покафенее. Тази смес се излива върху милинките. Слагат се в студена фурна, за да може да втаса тестото още един път. Пече се първо на долен реотан, а след това - отгоре в силна фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари