Това е специалитетът на свекърва ми- дроб-сарма с пилешки дробчета.
Необходими продукти :
500 г пилешки дробчета
1 ч.ч. ориз
сол и черен пипер на вкус
3-4 стръка пресен джоджен
сол на вкус
1 глава лук
1 морков
олио за запръжка
За заливката:
2 бр.
400 г кисело мляко
2с.л брашно
Как да си я приготвите:
Пилешките дробчета се почистват и сваряват. След което се прецеждат и като изстинат се нарязват на кубчета. Лукът се наситнява и се задушава, заедно с настъргания морков в олио и малко вода.
Прибавя се измитият ориз и се разбърква. Добавят се дробчетата, подправките, сол на вкус и отново се разбърква добре. Изсипва се в тава и се залива с 3 и 1/2 ч.ч. вода.Пече се до готовност, докато водата се редуцира.
Приготвя се заливката : Яйцата се разбиват заедно с киселото мляко. Добавя се брашното.
Разбърква се и с получената смес заливаме дроб-сармата и доопичаме до златисто.
Добър апетит. Може да гарнирате с купичка кисело мляко и да поръсите със скълцани зелени подправки.