Миналата година направих за Цветница този страхотен десерт и сега всички ме карат пак с това да черпя

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Миналата година направих за Цветница този страхотен десерт и сега всички ме карат пак с това да черпя
Миналата година направих за Цветница този страхотен десерт и сега всички ме карат пак с това да...
54910
Миналата година направих за Цветница този страхотен десерт и сега всички ме карат пак с това да черпя
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

4 яйца
100 грама захар
1 чаена чаша брашно
2 супени лъжици натурално какао

за крема

500 милилитра прясно мляко
100 грама захар
2 супени лъжици брашно
2 супени лъжици нишесте ванилия
150 грама масло
5 портокала/мандарини
 
Начин на приготвяне:
 
Пригответе два съда и разделете в тях белтъците и жълтъците. Сложете по 2-3 супени захар и в двата.

Разбийте с миксер белтъците до получаването на твърд сняг и оставете настрана.

Към жълтъците прибавете брашното и какаото. Разбъркайте и комбинирайте смесите.

Застелете тава с лист пергамент, изсипете и загладете тестото. Изпечете в загрята фурна на 180 градуса за 30-35 минути и охладете.

Направете крема като смесите прясното мляко с нишестето, захарта, брашното и загреете на слаб огън до сгъстяване. Прибавете маслото, разбъркайте докато се разтвори и охладете.

Разстелете блата, намажете с млечната смес, отрежете десния край и подредете портокалите един до друг вертикално.

Завийте руло и го оставете да стегне. Разрежете, поднесете и се насладете.

Да ви е сладко!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft