Всички искаме да имаме плосък корем. Това лесно се постига чрез увеличаване на потреблението на магнезий.
Магнезият е един от най-важните минерали за организма и въпреки това неговите ползи за здравето често се подценяват. Според Националния институт по здравеопазване:
"Магнезият е необходим за повече от 300 биохимични реакции в тялото. Подпомага поддържането на нормална мускулна и нервна функция, поддържа сърдечната честота стабилна, поддържа здравето на имунната система и прави костите силни.
Магнезият също помага за регулиране на нивата на кръвната захар, помага за нормализиране на кръвното налягане и, както е известно, участва в енергийния метаболизъм и протеиновия синтез.
Повишен интерес към ролята на магнезия в превенцията и лечението на заболявания като хипертония, сърдечно-съдови заболявания и диабет. Магнезият се абсорбира в тънките черва и се екскретира през бъбреците . "
Магнезият е минерал, който е важен за растежа на чревните бактерии. Съществуват убедителни доказателства, че слабите хора имат по-добри бактерии, отколкото пълните; Оказва се, добрите бактерии намаляват усвояването на калориите, което ни предпазва от натрупване на тегло.
Те също така минимизират газовете и дразненето, както и развалената храна, заради възпалението, причинено от храносмилателни разстройства, свързани с подуване на корема и много други здравословни проблеми.
Има много продукти, които трябва да се ползват, за да постигнем целта си:
Тъмни листни зеленчуци, банани, пъпеш, авокадо, фъстъци, семена от чиа, тиквени семки, ленено семе, кокосово мляко, картофи, сладки картофи, пиле, скариди и сурово постно месо - най-добрите продукти.
Други добри възможности включват яйца, кисело мляко, сирене, зехтин, черен шоколад, кленов сироп, както и всякакви плодове или зеленчуци.
Храни, които да се избягват
Храни с високо съдържание на "бързо ферментиращи захари" включват бяло брашно и пълнозърнести продукти, царевичен сироп, мед, агаве, изкуствен подсладител, манго, ябълки, круши, диня, аспержи, артишок, цвекло, броколи, зеле, карфиол, чесън, гъби, лук, царевица, боб, соя, преработени меса.