1 ч.л. зехтин или растително масло
450 гр. италианска наденица (сурова наденица с анасон и подправки)
1 средно голяма глава лук, нарязана (1/2 чаша)
2 средно големи моркова, едро нарязани (1 чаша)
2 ч.л. сух босилек
2 ч.л. фино нарязан чесън
5 1/4 ч.чаши телешки бульон
1 консерва (410 гр) нарязани домати, неотцедени (могат да се заменят със съответното количество пресни нарязани домати)
1 консерва (440 гр) едър боб, отцеден и изплакнат
1 ч.ч. несварени дребни макарони (100 гр.)
1 средно голяма тиквичка, разрязана наполовина по дължина, след това нарязана на парчета по половин сантиметър (около 1 чаена чаша обем)
1 ч.чаша замразен зелен боб
В дълбока тенджера с двойно дъно загрейте растителното масло на средно висока температура. Прибавете наденицата, лука, морковите, босилека и чесъна; оставете да се готви 5 – 7 минути, като периодично разбърквате, докато цветът на наденицата от розов стане кафеникав; отцедете.
Разбъркайте бульона, доматите и едрия боб в тенджерата с наденицата. Кипнете сместа. След това намалете котлона на средна степен; покрийте съда и оставете да ври 7-8 минути, като от време на време разбърквате.
Добавете към останалите продукти макароните, тиквичката и замразения зелен боб. Оставете да заври. Гответе ястието на средно висока температура 5 – 6 минути, като разбърквате, докато зеленчуците са готови, а макароните омекнат.