Мини банички за всеки повод - хапваме ги като семки, а да знаете колко са вкусни само! Малки пухчета:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мини банички за всеки повод - хапваме ги като семки, а да знаете колко са вкусни само! Малки пухчета:
Мини банички за всеки повод - хапваме ги като семки, а да знаете колко са вкусни само! Малки...
27616
Мини банички за всеки повод - хапваме ги като семки, а да знаете колко са вкусни само! Малки пухчета:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Меки и фини печива, пълнени със сирене и с невероятен аромат! Тези мини-банички са идеални за всякакъв повод - почерпка на работата или в училище, закуска по всяко време, дори като добавка към обяда или вечерята. У доба ги тачим най-много като мезенце за виното, а когато пътуваме, задължително ги приготвям за из път.

Ето необходимите продукти:

Мини банички за всеки повод

Продукти:

200 мл топло мляко

25 г прясна или 7 г суха мая

1 с.л. захар

1 с.л. сол

200 мл вода

100 мл олио

около 700 гр меко брашно

За плънката:

500 г меко сирене ( може и извара)

1 белтък

За намазване:

1 жълтък

1 лъжица мляко

Приготвяне:

Натрошете маята, добавете захарта и топлото мляко, разбъркайте до гладка каша и оставете на топло  десетина минути.

В друг съд измерете 700 гр. брашно, направете кладенче в средата и поръсете със солта.

В кладенчето добавете водата, 70 мл олио и шупналата мая, след което първо бъркайте с лъжица,а след това омесете хубаво на ръка. 

Тестото не трябва да е много твърдо. Постепенно добавете останалата мазнина, месейки хубаво на плота.

тесто на части

топки тесто

Разделете тестото на 12 части, а от всяка оформете топче.

Намажете плота с олио, поставете топчетата върху мазнината на разстояние около 2 см едно от друго и отгоре намажете с още олио. Покрийте с кърпа и оставете за 30 минути на топло. 

Намажете подходяща тава с олио.

Объркайте сиренето с белтъка.

Вземайте втасалите топчета едно по едно и с точилка ги оформете на елипса с дължина около 30 см. 

Намажете с лъжица от плънката, като я разпределите, след което навийте на тънко руло откъм дългата страна.

тесто с плънка

Сложете всички рула в намазнената тава.

тестени рула

Покрийте с кърпа и оставете за 30 минути.

След това с остър нож нарежете лентите на малки правоъгълници.

тесто рязане

нарязано тесто

Смесете жълтъка с малко мляко и намажете мини баничките.

Отгоре поръсете със сусам и включете фурната да загрява на 200 градуса. 

Печете 25 минути или в зависимост от фурната.

Покрийте баничките с кърпа и оставете да се охладят и задушат. 

мини банички със сирене

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft