Мини вегетариански омлети

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Мини вегетариански омлети
Мини вегетариански омлети
admin
Добавена от: admin
9047
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 яйца
1 ч. л. захар
1 ч. л. ябълков оцет
1-2 с. л. олио
1-2 стръка магданоз
1/2 глава лук (20 г)
3 стерилизирани домата
1/4 ч. л. сусамово олио
1 с. л. олио
1 с. л. соев сос
1/2 кубче зеленчуков бульон
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
30-40 г морков
50-60 г замразен зелен фасул
2 щипки кориандър  

В тенджера се загряват 200 мл вода, стрива се зеленчуковият бульон и се кипва.

Лукът, чесънът, морковът и зеленият фасул се нарязват наситно.

Нарязаните зеленчуци се сипват в бульона, налива се олиото и се задушават около 15 минути под капак. След това се охлаждат.

Яйцата се чупят в купа, овкусяват се със соев сос и сусамово олио и се разбиват.

Охладените зеленчуци се прибавят към яйцата и се разбъркват. Сместа се разпределя в предварително намазнени купички.

Купичките се нареждат в тава и до половината й се налива вода. Омлетите се поставят в загрята на 200 градуса фурна и се пекат около 15-20 минути.

Лукът и стерилизираните домати за соса се нарязват наситно и се слагат в купа.

Поливат се с олио и оцет, поръсват се със захар, сол, кориандър и наситнен магданоз.

Сосът се разбърква добре и се поднася към омлета.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft