Мини емпенади с пълнеж от сини сливи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Мини емпенади с пълнеж от сини сливи
Мини емпенади с пълнеж от сини сливи
admin
Добавена от: admin
4927
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 чаши брашно
1/2 ч.л. сол
2/3 - 1 чаша мазнина (масло, маргарин, олио)
1/4 - 1/2 чаша вода
Пълнеж:
сладко от сини сливи или друг черупчест плод (или сладко по избор)

Смесете брашното и солта. Прибавете мазнината към брашнената смес. Добавете достатъчно вода, за да оформите топка от тестото, така че да не лепне. Разточете топката на кора с дебелина около 0,5 см. върху набрашнен плот. Изрежете кръгчета от тестото с чаша или формичка. Сложете 1/2-1 ч.л. от сладкото в центъра на всяко кръгче. Прегънете на полумесец и с вилица притиснете ръбовете, така че да оформите къдраво ръбче. Пробийте с вилица върха на всяка емпенада и изпечете в загрята на 175 градуса фурна за 15-20 минути, до златисто-кафяво.
Поднесете емпенадите топли или студени, по желание - поръсени с пудра захар. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft