Мини калцоне с бекон и спанак

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Пица
Мини калцоне с бекон и спанак
Мини калцоне с бекон и спанак
admin
Добавена от: admin
5686
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 порции тесто за пица
420 гр. сирене рикота (извара)
1 1/2 чаши настъргана моцарела
2 яйца
1/4 чаша пресен босилек, нарязан
сол и черен пипер на вкус
2 ч.л. чесън на прах
1/2 с.л. сушен риган
1 (250 гр.) опаковка пресен спанак, почистен от дръжките и изстискан от излишната вода 
10 резена бекон, сварен и накълцан
доматен сос - за поднасяне

В голяма купа смесете сирената, яйцата, босилека, чесъна и ригана. Подправете със сол и черен пипер. Добавете спанака и бекона и объркайте всичко до еднородна смес. 
Разделете тестото на 8 или 10 еднакви парчета. Върху набрашнен плот разточете парче тесто на тънък кръг. Покрийте половината тесто с около 1/4-1/2 чаша от плънката. Повдигнете непокритата част от тестото и захлупете върху плънката, като притискате, за да се запечатат краищата и да се оформи полумесец. Внимавайте да затворите добре тестото около плънката и не препълвайте тестото! 

Повторете с останалите парчета тесто и останалата плънка. С нож направете по няколко разреза по повърхността на всяко калцоне. Поставете ги върху тавичка, покрита с хартия за печене и печете на 220 градуса за около 25-35 минути, докато покафенеят леко и плънката се запече. 
Поднесете мини-пиците със загретия доматен сос. 
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft