2 порции тесто за пица
420 гр. сирене рикота (извара)
1 1/2 чаши настъргана моцарела
2 яйца
1/4 чаша пресен босилек, нарязан
сол и черен пипер на вкус
2 ч.л. чесън на прах
1/2 с.л. сушен риган
1 (250 гр.) опаковка пресен спанак, почистен от дръжките и изстискан от излишната вода
10 резена бекон, сварен и накълцан
доматен сос - за поднасяне
В голяма купа смесете сирената, яйцата, босилека, чесъна и ригана. Подправете със сол и черен пипер. Добавете спанака и бекона и объркайте всичко до еднородна смес.
Разделете тестото на 8 или 10 еднакви парчета. Върху набрашнен плот разточете парче тесто на тънък кръг. Покрийте половината тесто с около 1/4-1/2 чаша от плънката. Повдигнете непокритата част от тестото и захлупете върху плънката, като притискате, за да се запечатат краищата и да се оформи полумесец. Внимавайте да затворите добре тестото около плънката и не препълвайте тестото!
Поднесете мини-пиците със загретия доматен сос.