В дълбок съд сложете всички съставки за тестото. Разбъркайте добре и месете, докато получите гладко, компактно тесто, което трябва да бъде меко, но не прекалено меко, за да може да се оформят курабийките.
Оставете тестото да втаса хубаво (да получи поне 2,5-3 пъти по-голям обем), а в същото време пригответе плънката.
Спанака бланширайте и в блендер го смесете заедно със сметаната и сиренето. Смелете, докато сместа стане еднородна и гладка. Подправете на вкус.
Втасалото тесто разделете на 2 части и го разточете като за пица - в кръгла или правоъгълна форма с дебелина около 3 мм.
С формичка (или чаша), от цялото тесто изрежете кръгчета. Във всяко второ кръгче поставете по една супена лъжица от плънката, намажете с вода краищата и покрийте с друго кръгче.
Така приготвените курабийки притиснете добре по краищата с вилица, за да залепнат добре. Намажете ги с разбито яйце и поръсете със сусам, кимион, чубрица и др.
Желателно е да ги оставите в тавата (да втасат) още поне 30 минути, преди да ги поставите да се пекат.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 15 - 20 минути или докато получат красив кафяво-златист цвят.
Мини курабийки със спанак и сирене
1 Ноември 2014
19592
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари