Мини милинки БЕЗ МЕСЕНЕ, меки като балончета! Пълнят тавата за отрицателно време:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мини милинки БЕЗ МЕСЕНЕ, меки като балончета! Пълнят тавата за отрицателно време:
Мини милинки БЕЗ МЕСЕНЕ, меки като балончета! Пълнят тавата за отрицателно време:
183470
Мини милинки БЕЗ МЕСЕНЕ, меки като балончета! Пълнят тавата за отрицателно време:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Здравейте на всички, днес искам да ви представя тази много проста рецепта за приготвяне на тесто без месене . Достатъчно е да го разбъркате добре с шпатула или лъжица и от него тогава се оформят малки топчета , които при изпичане са толкова вкусни и меки като памук, че няма да съжалявате, че сте опитали моята рецепта! Ето необходимите продукти за Мини милинките без месене :

Мини милинки без месене

Продукти: 

1 чаша прясно мляко (200 ml)

1 супена лъжица захар (20 g)

1 чаена лъжичка суха мая (5 g)

1/2 чаена лъжичка сол (4 g)

1 супена лъжица зехтин или друго олио за готвене (10 ml)

2 чаши брашно (240 г)

за намазване - 10 г масло (1 чаена лъжичка)

Печете около 15-20 минути на 180 градуса и използвайте стандартна чаша за вода от 200 мл за измерване.

Приготвяне: 

В купа се слагат 200 мл хладко мляко, добавят се 5 г суха мая (половин пакетче или чаена лъжичка), една супена лъжица захар (10 г) и една супена лъжица зехтин (10 мл).

Разбъркайте добре с шпатула или лъжица, за да се разтворят съставките и объркайте добре. Може да оставите маята за 10 минути на топло, за да се активира и разпени, а може и да продължите процедурата веднага.

Към течните съставки постепенно добавете 240 г предварително пресято брашно, като бъркате непрекъснато с шпатула. Добавете половин чаена лъжичка сол към брашното (солта никога не се добавя директно към маята, а към брашното, за да не се предотврати втасването му).

Разбъркайте добре и "месете" с шпатула, докато получите меко и леко лепкаво тесто. "Месенето" всъщност става като тестото се обръща и се притиска с шпатула, докато започне да се отделя от стените на съда.

месене тесто

Покрийте тестото с плик или найлоново фолио и го оставете на топло място или стайна температура без течение, за един час, за да може да ферментира добре и да удвои обема си.

тесто на шупли

След като изтече времето, омесете малко тестото с кухненска шпатула и го омесете леко върху набрашнена работна повърхност. Продължете да месите с шпатула, докато оформите топка или питка, която не залепва.

След това с помощта на пръстите си постепенно го разтегнете в правоъгълна форма, след което продължете да го разточвате, докато получите средно дебела кора. С помощта на нож за пица нарежете кората на малки квадратчета, а след това оформете топка от всяко парче.

разточено тесто

топчета от тесто

Подредете топчетата в тава, застлана с хартия за печене, едно до друго. Топчетата могат да бъдат с различни размери и редът на подреждане няма значение. След като сте ги оформили, покрийте с прозрачно фолио и кухненска кърпа и оставете да втасат за около 15 минути.

тесто с кърпа

Намажете топчетата отгоре с мляко (със силиконова четка), след което изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Печете около 15-20 минути, до златисто кафяво.

топчета от тсето

Докато милинките са още горещи, ги намажете с разтопено масло и ги оставете леко да изстинат преди да сервирате.

мини милинкимини милинки

Да ви е сладко!

мини милинки без месене

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft