В тенджера смесете бульона, лука, стафидите, кайсиите и подправките. Оставете сместа да кипне и варете на умерен огън 20 минути. Разтворете нишестето във водата и го добавете към сместа. Оставете отново да кипне, след което още 2 - 3 минутки на котлона, до сгъстяване. Отдръпнете съда от котлона, изсипете вътре месото и орехите и подправете със сол.
Пригответе предварително тестото. Смесете брашното и солта. Добавете леко размекнатото масло, на парченца и месете с ръце, докато се получат едри трохи. Добавете водата, за да оформите тестото на топка. Охладете в хладилника за около 2 часа.
Разделете тестото на 6 топки и разстелете половината по дъното и стените на формичките за мини-пай. Изсипете плънката и покрийте с останалото тесто. Можете да направите различни декорации от него.
Печете 30 - 40 минути на 200 градуса, до златисто.
Сервирайте пая леко охладен.
Мини пай със свинско и сушени плодове
2 Октомври 2012
8011
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари