1 опаковка (около 320 гр.) свежо тесто за пица
80 гр. сирене моцарела, нарязано и разделено на 6 порции
зехтин екстра върджин
¼ ч.л. сушени италиански подправки
червен пипер на люспички
морска сол
прясно смлян черен пипер
тавичка за печене, покрита с хартия за печене
Загрейте фурната на 220 градуса.
Притиснете тестото с длани върху леко намазнена повърхност. След това го разделете на 6 еднакви топки. Разточете всяка топка на кръгче, поставете част от моцарелата в центъра на всеки кръг, загънете тестото около пвънката и сплескайте с длан. Поставете готовата питка върху тавичката с шева надолу, намажете повърхността със зехтин и поръсете с микса от подправки, червен пипер, морска сол и черен пипер. Печете за около 12 минути или докато цветът на питките стане златисто-кафяв. Поднесете мини-пиците топли.