Мини-пици с патладжан
19 Юли 2013
39613
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Продукти за 4 порции:
2 едри патладжана
доматен сос (или 2 настъргани домата)
около 200 г кашкавал
по желание: колбас или смес яйце и сирене
олио
сол
магданоз
Нарежете патладжаните на кръгчета с дебелина около 1,5 см. Посолете и оставете за няколко минути в наклонена тава, за да се оттече горчивия сок.
В тавичка сложете около 1/2 чаша олио и наредете патладжаните на един ред. Поставете в силна фурна. Когато се позапекат (след около 15-20 минути) извадете и добавете по желание доматения сос и кашкавал, колбас или яйца и сирене. Върнете във фурната до запичане (още около 10 минути). Извадете, украсете с магданоз. Сервирайте патладжанените пици топли или студени за предястие или гарнитура.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари