Мини погачки със сирене - от години залагам на тази рецепта и никога нямам провал! Перфектната закуска:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мини погачки със сирене - от години залагам на тази рецепта и никога нямам провал! Перфектната закуска:
Мини погачки със сирене - от години залагам на тази рецепта и никога нямам провал! Перфектната...
5545
Мини погачки със сирене - от години залагам на тази рецепта и никога нямам провал! Перфектната закуска:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези мини погачки са моята "тайна" рецепта, когато искам да впечатля и изненадам някого. Правя ги редовно от много години за рождени дни, но и като закуски през уикенда, защото се приготвят много бързо, лесно и по възможно най-простия начин, а и стават доста като бройка.

Всички се наслаждаваме на вкуса им, след изпичане са меки като памук и добре бухнали. Ще ви разкрия рецептата, по която приготвям тези страхотни соленки със сирене , за да ги опитате и вие и да се убедите в уникалния им вкус. Ето какво ви трябва:

мини погачки

Мини погачки със сирене

Продукти: 

  • 400 г фино сирене
  • 1 кубче прясна мая (40 х)
  • 1 кг брашно
  • 250 г масло или маргарин
  • 100 мл хладка вода
  • 1 ч.
л. сол
  • 1 ч. л. захар
  • 1 яйце
  • Приготвяне: 

    Стрийте маята и я разтворете в 100 мл хладка вода с малко захар и малко брашно. Когато получите гладка и течна смес с консистенцията на кисело мляко, оставете на топло място за около 10 минути, за да се активира маята и да шупне.

    Брашното се пресява в по-дълбока купа, в средата се прави дупка като кладенче, в която се изсипват активираната мая, яйцето на стайна температура, разтопеното масло, финото сирене и солта.

    Замесете тесто, което трябва да е средно меко, компактно и гладко на консистенция. Омесеното тесто се оставя покрито да втасва на топло помещение за около половин час или колкото е необходимо да удвои обема си.

    След това го премесете и разточете на възможно най-тънка кора. Завийте кората на руло. Оставете да почине още 15 минути, след което отново разточете това руло с точилка на кора с дебелина 1 см.

    С помощта на форма или чаша изрежете погачките. Можете също да изрежете квадрати или да ги направите продълговати като пръчици. Подредете соленките върху застлана с хартия за печене тава и ги оставете да починат 10-15 минути или докато фурната се загрява.

    Отгоре ги намажете с разбито яйце и поръсете със сусам или смес от дребни семена по избор. Печете ги за половин час в загрята фурна на 200 градуса. 

    погачки със сирене

    Да ви е сладко!

     

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft