Мини сусамени гевречета
3 Февруари 2012
20551
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
свинска мас 250 гр. (1 и 1/4 чаени чаши)
захар 250 гр. (1 и 1/4 чаени чаши)
яйца 4 бр.
амонячна сода 5 гр. (1 чаена лъжичка)
брашно около 300 гр. (1 и 1/2 чаени чаши)
сусам
лимонов сок
Маста и захарта се разбиват с дървена лъжица, докато се получи еднородна маса. Прибавят се яйцата - едно по едно, а след това - амонячната сода, разтворена в малко лимонов сок, и брашното.
От тестото, след като се омеси добре, се правят малки кравайчета, които се посипват със сусам, нареждат се в тавичка и се пекат в средно силна фурна.
Така приготвените гевречета могат да издържат дълго време, прибрани в метална кутия.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари