80 гр. сухар с кимион (Knäckebrot)
60 гр. масло (на стайна температура)
сол
300 гр. нискомаслен кашкавал (може с подправки)
0,5 по-кисела ябълка (около 80 гр)
1 с.л. лимонов сок
1 глава червен лук (40 гр.)
1 с.л. желе от дюли (препълнена)
2 с.л. плодов оцет
2 ч.л. средно люта горчица
0,5 с.л. сладък червен пипер
черен пипер
2 с.л. зехтин (рапично олио)
30 гр. кълнове от червено зеле (може да ги замените с кълнове от червено цвекло)
Натрошете сухара в найлонов плик с помощта на чук за пържоли. Разбийте маслото с щипка сол на крем с помощта на тел за разбиване и добавете трохите от сухара, като разбъркате добре. С помощта на 4 метални пръстена с диаметър около 8 см. оформете 4 кръга от сместа със сухарите – като основа на тортите. Притиснете маслената смес добре с дъното на стъклена чаша, без да махате пръстените. Оставете ги на студено за поне 1 час. Нарежете кашкавала на кубчета с големина 1/2 см. Махнете семето на ябълката и нарежете на малки кубчета, смесете ги веднага с лимоновия сок. Нарежете и лука на малки кубчета. Загрейте желето на слаб огън и го разбъркайте на гладка смес. Добавете вътре оцета, горчицата, червения и черния пипер, солта и рапичното олио (зехтина). Най-накрая изсипете и лука, ябълките и кашкавала. Разпределете сместа с кашкавала в пръстените, върху основата, притиснете леко и отстранете пръстените. Гарнирайте с кълновете.