За тестото:
5 яйца
140 гр. брашно
130 гр. захар
30 гр. масло, меко
1 равна чаена лъжичка бакпулвер
1 пакетче ванилова захар
За сиропа от ягоди:
200 гр. ягоди
100 гр. захар
1/4 пакетче желатин
За пълнежа:
200 гр. крема сирене
180 гр. сирене Филаделфия
150 гр. захар
300 мл сладкарска сметана
400 гр. ягоди
1 пакетче суха сметана
За украса:
200 мл сметана
Отделете жълтъците от белтъците. Белтъците разбийте с миксер, докато станат твърди. В друга купа сложете жълтъците, захарта и ваниловата захар. Бийте с миксер, докато жълтъците побелеят. Пресейте брашното и бакпулвера. Добавете ги към белтъците и разбъркайте. Сместа от белтъци и брашно добавете в сместа от жълтъците и разбъркайте, за да се обединят. Сместа се поставя в тава за печене и се пече около 15 минути при температура от 180 градуса в зависимост от силата и вида на фурната. Блатът е изпечен, когато набодена в него суха клечица излиза чиста. Изпечения блат се оставя да се охлади.
В блендер поставете ягодите със захарта. Бийте, докато получите еднородна смес. Сместа прехвърлете в малка тенджерка и варете 10 минути. Желатина пригответе според инструкциите на пакетчето. Прибавете го в сместа от ягоди и поставете желирания ягодов сироп в хладилника да се охлади. Ягодите нарежете ги на малки парчета. В купа поставете крема сиренето, Филаделфията и захарта. Бийте, докато се разтопи захарта. След това добавете сладкарската сметана и сухата сметана. Бийте, докато получите твърд крем. В крема внимателно смесете ягодите. Осем или десет малки керамични формички застелете с прозрачно фолио. От охладения блат изрежете кръгове с размера на дъното на формичките и съответно ги поставете във формите. Напълнете ги с крема, като внимавате да оставите 1 см разстояние до горната част на формата. Отгоре нанесете тънък слой ягодов сироп. Покрийте с още едно кръгче тесто. Сложете ги в хладилник да се охладят 1 до 2 часа. С миксер разбийте сметаната за украса, а ягодите нарежете на парчета по желание. Вземете голяма тава и я напълнете с гореща вода. Поставете керамичните съдове във водата, но внимавайте тя да не бъде повече от 2/3 от височината на съда. Оставете за няколко секунди във водата. С помощта на чиния обърнете тортичките. Ако не се отстраняват лесно, поставете ги пак в загрятата вода. Внимателно свалете фолиото от тортичките, намажете ги с разбитата сметана и украсете с пресни ягоди.