Какво ще сервират звездите
Шеф Кустев изумява родата със специални сарми, Диляна Попова поръчва храна от ресторант
"Аз винаги експериментирам! Сега съм направил едни сарми, които са малко по-различни - с ориз басмати, вътре има сушени домати, каперси, малко кимчи, сложих и пекан. Гледам да разнообразявам реда, да не са съвсем един и същи нещата на коледната трапеза", издаде пред "България Днес" кулинарните си тайни шеф Кустев.
Кустев не пропуска да готви и за семейството си
"Празнувам по традиционния български начин с постното на Бъдни вечер, мазното на Коледа било то пуйка, пиле, свинско, каквото и да е месо", разказа Кустев. Въпреки оригиналността на готвача в сърцето му за Коледа най-любими са му традиционните неща.
"На Бъдни вечер любима ми е питката. Хубаво е с нея да има нещо да се топне", призна си той.
Софиянецът, който е готвил за политици от ранга на турския президент Редджеп Ердоган, Маргарет Тачер и за звезди от шоубизнеса като Брад Пит, не ощетява и семейството си от кулинарните изкушения.
"Преди майка, като беше жива, тя приготвяше трапезата, но сега ми се налага аз да я приготвям", откровеничи готвачът. Ала Кустев не е единственият с козове в ръкава.
"Този път съм намислила да изненадам цялото семейство с една рецепта за постен десерт, какъвто не бях срещала досега - тя ми е подарък от близки на сърцето ми духовни сестри и нямам търпение да видя, дали ще се получи. На страницата ми във фейсбук, както и в профила ми в инстаграм ще поместя видео, в което ще покажа как се прави този любопитен десерт, подходящ за коледната трапеза", откровеничи Мира Добрева. Любимата персона на малкия екран също предпочита да прекарва празниците по традиционен начин, но с щипка вкус.
Мира Добрева приготвя масата с майка си и дъщеря си
"Както обикновено, на Коледа ще бъдем у дома цялото семейство. В приготвянето на празничната трапеза винаги ми помагат моята майка и дъщеря ми - Лори има невероятен усет за изискани и много вкусни ястия, аз съм по-добра в декорацията", разказа тя.
Синеоката красавица Диляна Попова пък тази година ще разчупи нещата и ще експериментира с нещо ново. Актрисата заяви, че тази Бъдни вечер не тя ще сготви вкуснотиите за трапезата, ами специален център-ресторант за приготвяне на здравословни природосъобразни растителни храни. Попова призна, че за самата нея е по-важно да има "пълноценно време" с любимите си хора, отколкото цял ден да бърка манджи.
Диляна Попова няма да готви тази година
Менюто включва крем супа от тиква с цели листа спанак, традиционна боб чорба и автентични вкусове като зелеви сарми и лозови сарми. Разнообразието се допълва с пълнени сушени чушки с ориз и боб, както и с неповторимия вкус на питка с дрянова пъпка, тиквеник и туршия. Изисканото меню за Бъдни вечер е приготвено изцяло без концентрирани мазнини и млечни продукти, изцяло по здравословна система.