Мислех, че знам как се прави, докато не опитах този на комшийката-туркиня! Ядеш и въздишаш - ей това се казва сутляш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мислех, че знам как се прави, докато не опитах този на комшийката-туркиня! Ядеш и въздишаш - ей това се казва сутляш!
Мислех, че знам как се прави, докато не опитах този на комшийката-туркиня! Ядеш и въздишаш - ей...
39471
Мислех, че знам как се прави, докато не опитах този на комшийката-туркиня! Ядеш и въздишаш - ей това се казва сутляш!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Различните турски десерти са фаворит на много чревоугодници. А този е от най-любимите - за сутляша има много рецепти, но нищо не може да се сравни с тази:

Съставки:

1 л прясно мляко

400 мл вода

3 с.л. ориз

200 гр. захар

3 с.л. нишесте

2 жълтъка

1 ч.л. ванилова захар

1 с.л. кафява захар

щипка канела

Приготвяне:

  1. Измийте ориза. Сварете го и го сложете в сито. Вземете дълбок тиган и разбийте в него жълтъците с обикновената захар. Бъркайки, постепенно добавете млякото. Загрейте на средна температура получената смес. Не я оставяйте да заври.
  2. Разредете нишестето с вода.
  3. В загрятата смес добавете ориза, ванилената захар и нишестето. Затоплете всички съставки отново и дръпнете тигана от котлона.
  4. Разпределете съдържанието в порционни керамични формички.
  5. Сега трябва да решите кой точно десерт искате да приготвите. Ако ще е обикновен сутляш, сложете формите в хладилника. Този десерт винаги се яде студен. Охладения сутляш поръсете с щипка канела.
  6. Загрейте фурната до 200 градуса, ако искате да приготвите печената версия. Поръсете съдържанието на формичките с кафява захар. Сложете ги върху хартия за печене на най-високия рафт на фурната. Задължително налейте в тавата вода. Така влагата ще се изпари от тавата, вместо от десерта. В рамките на 15 минути сутляшът ще се покрие с вкусна кафява коричка. Тогава е време да се извадят формичките.
1 час след пълното охлаждане може да прехвърлите сутляша в хладилник.
Ако се охлади постепенно, десертът ще стане лепкав и гъст. Ето защо, ако искате да го поднесете вечер, го пригответе от сутринта. Приятен апетит!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft