Кюфтета с лук са бързи, лесни и евтини. Опитайте се да ги поднесете на трапезата, без да споменавате от какво е направено ястието - всички ще бъдат приятно изненадани и няма да повярват, че може да имат такъв вкус.
Пикантният, леко сладък вкус и просто готвене правят това ястие идеален вариант за вечеря или обяд Със заквасена сметана, чаша кисело мляко или салата от пресни зеленчуци, кюфтета отлитат моментално.
Рецептата може леко да се промени: добавете още 1-2 с. л.
Съставките
лук 400 g
моркови 100 g
зелен лук 50 g
чесън 3 скилидки
кашкавал 30 g
Пшенично брашно 4 супени лъжици
Яйце 2 бр
червен пипер 0,5 ч.л.
риган 0,5 ч.л.
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Нарежете обеления лук възможно най-ситно или прекарайте през месомелачка. Особено героичните кулинари могат да настържат лука. Настържете обелените моркови на ситно ренде и добавете към лука в купа. Изпратете там и нарязан на ситно зелен лук и смлян чесън.
Добавете към масата яйца, настърган кашкавал, брашно, подправки, сол. Разбъркайте и използвайте лъжица, за да разпределите малки порции от масата в тиган с нагрято олио. Запържете по 2-3 минути от всяка страна.
Удивително е колко вкусни стават, ако искате, гурме ястия можете да експериментирате от най-простите и евтини храни. Опитайте и споделете впечатленията си в коментарите!