300 г карфиол, предварително сварен за 5 мин
400 мл прясно мляко
1 с.л. брашно
1 яйце
Щипка смлян черен пипер
За поднасяне:
Крутони (2 филии хляб + 1 с.л. олио)
По желание: запечени слънчогледови и тиквени семки, настъргано сирене (пармезан, кашкавал)
Свареният карфиол се слага в блендер и с част от млякото се пюрива. В тенджера се слагат пюрето от кафиол, прясно мляко и след кат заврат се добавя яйцето разбито с брашното и 2-3 с.л. мляко. Когато сместа заври се овкусява с чер пипер и сол на вкус и се отстранява от огъня. В тиган с незалепващо покритие се запичат слънчогледовите и тиквени семки до златисто и се слагат в купички. Филийките хляб се нарязват на малки кубчета и слагат в загретия тиган. Наръсват се с олио и се запичат до златисто, като се разбъркват за да се запекат равномерно от всички страни.
Супата се поднася в купички и се поръсва с готовите крутони и по желание - запечените семки и настърганото сирене.