свинско или пилешко месо - 1кг.
1 кофичка кисело мляко
2-3 моркова
2-3 картофа
3-4 супени лъжици олио
глава кромид лук
1/2 лъжица брашно
щипка чубрица
5-6 зърна черен пипер
3-4 домата
1 кафена чаша ориз
2 яйца
сол на вкус
1 с.л. оцет
1 литър вода се слага да заври. Месото се нарязва на ситно и се слага във врящата вода. След сваряване на месото се слагат нарязаните на ситно ренде 2-3 до 4 средни картофа, също и морковите. Добавя се ситно нарязана глава кромид лук, след това 3-4 нарязани домата. Измива се оризът и също се добавя във водата. Брашното се размива с малко вода и се слага при останалите продукти. Подправя се със сол на вкус и олиото. Слагат се останалите подправки. Бурканчето с млеко се размива с малко вода и се изсипва в бульона.
Прави се застройката: яйцата с малко сол се разбиват около 1 мин., слага се малко оцет и се разбиват до пяна. С тази смес се застройва супата.