За солената част:
500 гр. кори за баница
2 яйца
200 гр. сирене
100 мл газирана вода
100 мл олио
3 супени лъжици кисело мляко
сол на вкус
За сладката част:
5-6 яйца
400 гр. прясно мляко
150 гр. домашна юфка
6 супени лъжици захар
3 ванилии
Първо пригответе плънката за солената част на млечника. Объркайте в купа яйцата, сиренето, олиото, киселото мляко, газираната вода, щипка сол, но гледайте сместа да не е много водна. Намажете корите с малко олио или зехтин, за да не са сухи и да не се чупя. След това поставете една кора в намазнена кръгла тава, но така, че краищата й да висят извън тавата. Следващата кора навийте на руло с плънката и я поставяте в тавата, като леко я намачкате. Направете още две такива вити кори с плънка, като ги набирате леко - като акордеон. Сигурно ще ви остане от корите, но може да ги използвате за нещо друго. С висящите краища на кората на дъното може да покриете солените рула. След това поставете юфката (това всъщност са натрошени домашни кори) в средата на тавата и залейте със смес от млякото, разбитите яйца, захарта и ванилиите. Намажете млечника със смес от газирана, олио и малко жълтък. Ако заливката с млякото попадне върху солената част, не се притеснявайте. Печенето е на 200 градуса около 40 минути, но имайте предвид, че млечникът трябва хубаво да се изпече отдолу.