Млечник - баница със сладко-солен вкус от прашните тефтери

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Млечник - баница със сладко-солен вкус от прашните тефтери
Млечник - баница със сладко-солен вкус от прашните тефтери
admin
Добавена от: admin
11174
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За солената част:

500 гр. кори за баница
2 яйца
200 гр. сирене
100 мл газирана вода
100 мл олио
3 супени лъжици кисело мляко
сол на вкус

За сладката част:

5-6 яйца
400 гр. прясно мляко
150 гр. домашна юфка
6 супени лъжици захар
3 ванилии

Първо пригответе плънката за солената част на млечника. Объркайте в купа яйцата, сиренето, олиото, киселото мляко, газираната вода, щипка сол, но гледайте сместа да не е много водна. Намажете корите с малко олио или зехтин, за да не са сухи и да не се чупя. След това поставете една кора в намазнена кръгла тава, но така, че краищата й да висят извън тавата. Следващата кора навийте на руло с плънката и я поставяте в тавата, като леко я намачкате. Направете още две такива вити кори с плънка, като ги набирате леко - като акордеон. Сигурно ще ви остане от корите, но може да ги използвате за нещо друго. С висящите краища на кората на дъното може да покриете солените рула. След това поставете юфката (това всъщност са натрошени домашни кори) в средата на тавата и залейте със смес от млякото, разбитите яйца, захарта и ванилиите. Намажете млечника със смес от газирана, олио и малко жълтък. Ако заливката с млякото попадне върху солената част, не се притеснявайте. Печенето е на 200 градуса около 40 минути, но имайте предвид, че млечникът трябва хубаво да се изпече отдолу. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft